Hoofdgerecht Kipquiche met paksoi en kokosmelk
, 20 min (35/40 min oventijd, 4 personen
Benodigdheden
5 plakjes bladerdeeg(diepvries) ontdooid + 2 el zonnebloemolie + 320/350 gr kipfilet in blokjes, 1 paksoi in reepjes, 1 rode paprika in ringen, 5 eieren, 200 ml kokosmelk, 50 gr geraspte jonge kaas, 2 el seroendeng (geraspte kokos met pinda’s)
Extra quiche of taartvorm (rond 24 cm) ingevet.
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 200C. Bekleed de vorm met het deeg; zorg dat de randen ook goed bedekt zijn.
- Verhit in een wok de olie. Bak de kipblokjes in 3 minuten bruin aan. Schep de paksoi erdoor en bak nog 5 minuten
- Schep de kip met de paksoi op het deeg.
- Klop de eieren los. Meng er de kokosmelk, de kaas en peper naar smaak door.
- Verdeel de ringen paprika over de paksoi vulling en schenk het eimengsel erover.
- Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35/40 goudbruin en gaar.
- Bestrooi de quiche met de seroendeng en snijd in punten.
Eet smakelijk!
Helga Onrust de Jonge