Met tropische temperaturen, zet ik graag zomerse salades op tafel. De smaak van deze salade met garnalen is dan ook heerlijk fris door de zoete mango, romige avocado en knapperige komkommer. De garnalen worden krokant gefrituurd in een laagje van panko en dit geeft een heerlijke bite aan het gerecht. Het sausje is een milde, ietwat zoetige cocktailsaus met een licht pitje, wat echt perfect past bij deze snel te bereiden salade. Serveer er een broodje bij en je hebt in recordtijd een lekkere en makkelijke maaltijd op tafel getoverd!
Ingrediënten
Voor de garnalen
400 gram garnalen (gepeld – evt. ontdooid)
2 ei (middel)
4 eetlepels bloem
150 gram Panko
olie, peper en zout
Voor de salade
2 avocado (in dunne plakken gesneden)
1 mango (in dunne plakken gesneden)
1 komkommer (in halve ringen gesneden, verwijder eventueel de zaadlijsten)
200 gram sla
Voor de saus
2 eetlepel mayonaise
2 eetlepel cocktailsaus
2 eetlepel gembersiroop
2 eetlepel chilisaus (Go-tan)
1 eetlepel citroensap
Bereiding
- Maak de saus door alle ingrediënten voor de saus te mengen en zet dit apart.
- Dep de garnalen droog en zet drie bakjes klaar; een bakje bloem, een bakje met het ei (geklutst) en het andere bakje de panko.
- Voeg een beetje peper en zout toe aan de bloem naar smaak.
- Wentel de garnalen één voor één eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door de panko. Leg op een bordje en verhit ondertussen een ruime laag olie in een koekenpan.
- Bak de garnalen in delen gaar en goudbruin in de olie en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.
- Maak nu de salade op door de sla te verdelen over vier borden samen met de mango, avocado en komkommer.
- Verdeel de garnalen over de salade, druppel er naar smaak wat saus overheen en eet smakelijk!
Eef
https://www.eefkooktzo.nl/