Aspergegratin met ham en ei. De klassieke asperges met ham en ei, maar dan in een ander jasje gestoken. Deze aspergegratin is makkelijk voor te bereiden. Je kunt hem bijvoorbeeld ’s ochtends al maken zodat je hem ’s avonds alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven. De asperges hoef je niet eerst voor te koken, ze garen in de roomsaus in de oven. Lekker om te serveren met een gekookt krieltje in de schil en een groene salade.
Ingrediënten
- 500 g witte asperges, geschild en ca. 2 cm van harde onderkant wegsnijden
- 100 g (been)ham (vleeswaren), in reepjes gesneden
- 2 eieren, hardgekookt en grof gehakt
- 150 ml room (kook-, of slagroom)
- 100 g crème fraîche
- 1 knoflookteentje, uitgeperst
- Snufje nootmuskaat
- Bosje platte peterselie, fijngehakt
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de asperges in een ingevette ovenschaal en verdeel de ham, het ei en de helft van de peterselie erover.
Klop de room, crème fraîche, knoflook en nootmuskaat los in een kom en breng op smaak met zout en peper uit de molen. Schenk de roomsaus over de asperges.
Dek af met aluminiumfolie en bak de aspergegratin 30 minuten in het midden van de oven. Verwijder het aluminiumfolie en bak nog 15 minuten verder, of tot de bovenkant goudbruin is en de asperges gaar zijn.
Bron: https://www.keukenliefde.nl