Broccoli met zalm

Kiek op de Mo(a)nd Valthermond

Benodigdheden voor 4 personen:

1 broccoli, 1 grote ui, 150 à 200 gram gerookte zalm, eventueel nog een teentje knoflook en roomkaas met tuinkruiden.

 

Voorbereiding:

  • snijd de broccoli in kleine stukjes, ook de steeltjes en zo nodig de steeltjes nog schillen, afspoelen en uit laten lekken.
  • ui klein snijden en (naar wens) de knoflook, let op: niet te klein om verbranden te voorkomen

 

Bereiding:

  • olie in de pan verwarmen, ui en knoflook erin smoren tot de stukjes er glazig uit gaan zien
  • de broccoli toevoegen en door elkaar roeren, beetgaar laten worden in ca 5 min
  • roomkaas met tuinkruiden erbij doorroeren
  • de gerookte zalm in stukjes snijden en even doorheen roeren
  • kan zo gegeten worden of met wat rijst erbij.

 

Klaar is Kees!

 

Mocht je nog wat over hebben: de volgende dag een bakje champignons in partjes snijden, olie in de pan, champignons erbij en even doorbakken. Tot slot het restje broccoli erbij en je hebt weer een maaltijd.

Succes!

Margot Assenberg