Een foto uit 1951

Kiek op de Mo(a)nd Valthermond

Op deze foto staan de kinderen uit de 2e klas van school 58 in Valthermond. De foto is in 1951 genomen. Sommige kinderen zijn, in de jaren vijftig van de vorige eeuw, met hun ouders vertrokken uit Valthermond. Velen van hen vestigden zich elders in Nederland, maar ook  is bekend dat een aantal van hen naar het buitenland gingen.

Herkent u de personen op deze foto nog? Laat het ons even weten.

Reactie aan Fenny van der Vlag  fennypak@ziggo.nl

 

Reactie op het novembernummer

Van Hidde de Bruin kwam er een mooie reactie van op de foto van de muzikanten in de Kiek van december:

“Kijkend naar de foto in de ‘Kiek op de Mo(a)nd’,kan ik je met aangrenzende zekerheid zeggen dat de man in het midden, zonder instrument, mijn grootvader van moeders kant is, namelijk Berend de Vos.

Een zeer muzikale man, speelde viool en blaasinstrumenten, en is dirigent geweest van muziekkorps SDG, en van het zangkoor vanuit kerk 44, later het Bethelkoor.

Regelmatig krijg ik de ‘Kiek’ van mijn schoonzus Hennie Wind-Wijnholds, en brengt altijd weer herinneringen naar boven uit mijn Valthermondse tijd.

Zelf heb ik ook vanaf mijn 8e jaar bij SDG gespeeld tot aan mijn vertrek uit Valthermond. En ik heb gevoetbald bij MVK, dat is opgegaan in  v.v. Valthermond, de zaterdag afdeling.”