Ingrediënten
150 gr zilvervliesrijst
1 ui
2 tn knoflook
olijfolie
150 gr kipfilet
peper, zout
2 tl kerriepoeder
1/2 chinese kool
200 ml kokosmelk
Bereiding
- Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pel de ui en snijd hem in halve ringen. Pel en snipper de knoflook.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de kipfilet in blokjes, doe ze bij de ui met knoflook en bak ze in circa 5 minuten rondom goudbruin en gaar.
- Voeg het kerriepoeder toe en bak het circa 1 minuut mee.
- Verwijder de harde kern uit de Chinese kool en snijd de kool in dunne repen. Voeg toe en bak ze circa 3 minuten mee.
- Voeg de kokosmelk toe en laat nog circa 5 minuten koken.
- Verdeel de rijst over borden. Schep hier de kerrie kip met Chinese kool over.
Eet smakelijk, en blijf gezond!
Helga Onrust de Jonge