Kerriekip met chinese kool (Voor 2 personen)

Kiek op de Mo(a)nd

Ingrediënten

150 gr zilvervliesrijst

1 ui

2 tn knoflook

olijfolie

150 gr kipfilet

peper, zout

2 tl kerriepoeder

1/2 chinese kool

200 ml kokosmelk

 

Bereiding

  • Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pel de ui en snijd hem in halve ringen. Pel en snipper de knoflook.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de kipfilet in blokjes, doe ze bij de ui met knoflook en bak ze in circa 5 minuten rondom goudbruin en gaar.
  • Voeg het kerriepoeder toe en bak het circa 1 minuut mee.
  • Verwijder de harde kern uit de Chinese kool en snijd de kool in dunne repen. Voeg toe en bak ze circa 3 minuten mee.
  • Voeg de kokosmelk toe en laat nog circa 5 minuten koken.
  • Verdeel de rijst over borden. Schep hier de kerrie kip met Chinese kool over.

 

Eet smakelijk, en blijf gezond!

Helga Onrust de Jonge