Kiek van de Moand

Aukje Wolf werd geboren op 5 maart 1926 in Valthermond. Zij kwam uit een schildersfamilie. Een groot deel van haar leven werkte Aukje als verpleegster in het Wilhelmina ziekenhuis in Assen.

Op 9 juli 2004 overleed Aukje op 78 jarige leeftijd. Ze werd begraven op begraafplaats Oost in Valthermond, waar haar ouders ook zijn begraven.

 

Aukje was enigst kind en bleef haar hele leven vrijgezel. Na het overlijden van Aukje Wolf, kwam de notaris met een testament. Daar stond in dat haar nalatenschap moest worden besteed aan speel- en groenvoorziening in Valthermond. Na haar overlijden werd dan ook een stichting opgericht ‘ Stichting Aukje Wolf ‘ Na veel wikken en wegen werd besloten om een parkje aan te leggen vernoemd naar haar. Een stukje land tegenover de aula aan de Vrijheidslaan van zo´n drie hectare leek een geschikte plek.

 

In november 2007 ging de eerste schop in de grond. Er moest heel wat grond verzet worden en vrachtwagens reden af en aan. Op 19 maart 2008 vond de opening plaats. Een prachtig parkje met waterpartijen, wandelpaden en bruggetjes. Zelfs kwam er een beeld van Aukje Wolf. Ook bij de ingang aan de Vrijheidslaan kwam een ijzeren naambord ‘ Aukje Wolfpark ‘ Aukje was vast trots geweest op het park dat naar haar is vernoemd.

 

Helaas, door de jaren heen, verloederde het park beetje bij beetje. Achterstallig onderhoud. Er moest wat gebeuren! De afgelopen tijd is er een flinke inhaalslag gemaakt op het gebied van onderhoud. Grote machines deden hun werk. Vanaf 2024 zal er jaarlijks onderhoud plaats vinden in het park. Een park waar je in alle rust kunt wandelen, genieten van de natuur en een uitzicht over de landerijen. Een park……..zoals Aukje het bedoelde!

Jan Ottens