Kipquiche met paksoi en kokosmelk

Hoofdgerecht Kipquiche met paksoi en kokosmelk

, 20 min (35/40 min oventijd, 4 personen

 

Benodigdheden

5 plakjes bladerdeeg(diepvries) ontdooid + 2 el zonnebloemolie + 320/350 gr kipfilet in blokjes, 1 paksoi in reepjes, 1 rode paprika in ringen, 5 eieren, 200 ml kokosmelk, 50 gr geraspte jonge kaas, 2 el seroendeng (geraspte kokos met  pinda’s)

Extra quiche of taartvorm (rond 24 cm) ingevet.

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200C. Bekleed de vorm met het deeg; zorg dat de randen ook goed bedekt zijn.
  2. Verhit in een wok de olie. Bak de kipblokjes in 3 minuten bruin aan. Schep de paksoi erdoor en bak nog 5 minuten
  3. Schep de kip met de paksoi op het deeg.
  4. Klop de eieren los. Meng er de kokosmelk, de kaas en peper naar smaak door.
  5. Verdeel de ringen paprika over de paksoi vulling en schenk het eimengsel erover.
  6. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35/40 goudbruin en gaar.
  7. Bestrooi de quiche met de seroendeng en snijd in punten.

Eet smakelijk!

Helga Onrust de Jonge