Lasagne met gehakt, champignons en brie

Lasagne met gehakt, champignons en brie

Iedereen kent wel de traditionele Italiaanse Lasagne met tomatensaus en bechamelsaus. Deze maand een

alternatief Lasagnerecept, met spinazie, champignons en brie.

Ingrediënten (4 personen)

400 g kastanjechampignons

1½ el milde olijfolie

450 g diepvries spinazie à la crème

1 prei

300 g rundergehakt

150 g crème fraîche

200 g brie

12 lasagnebladen

Naar eigen smaak kun je er nog een uitje en/of een teentje knoflook aan toevoegen.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180° C. Snijd de champignons in kwarten. Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en bak de champignons 7-8 min. op hoog vuur goudbruin. Schep af en toe om.

Verwarm ondertussen de spinazie op laag vuur. Snijd ondertussen 1 cm van de onder- en bovenkant van de prei. Halveer in de lengte, was onder stromend water en snijd in halve ringen. Neem de champignons uit de pan en zet opzij. Verhit de rest van de olie en bak de prei (eventueel samen met een uitje) 3 minuten op middelhoog vuur. Bestrooi met peper en zout, voeg het gehakt toe en bak in 5 minuten rul. Schep de champignons erbij.

Roer, als de spinazie is ontdooid en verwarmd, de crème fraîche erdoor. Snijd de brie in dunne plakken. Schep 2 lepels van de spinazie (per 4 personen) op de bodem van de ovenschaal. Bedek achtereenvolgens met ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de rest van de spinazie en ⅓ van het gehaktmengsel. Herhaal dit nog twee keer en eindig met de plakken brie. Bak de lasagne in het midden van de oven in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar.

Marian Servaas

Bron: www.ah.nl/allerhande