Visie van Jacob Westendorp op Valthermond 2025

Kiek op de Mo(a)nd

Jacob heeft in zijn visie, geschreven in 1999, 15 onderwerpen benoemd en uitgewerkt. Deze maand gaat het over een ouderen wooncomplex.

 

Hier in het centrum van Valthermond is nabij de supermarkt mogelijkheid gevonden om ouderenhuisvesting te realiseren. Het is ook de meest geschikte plek. Ter plaatse hier zijn allerlei voorzieningen op loopafstand aanwezig zoals onder andere bibliotheek, Brughuus met allerlei gemeenschapsfuncties, aula op loopafstand.  Ook de Vrijheidshof waar leeftijdsgenoten wonen en wat voor ouderen zeer belangrijk is, een supermarkt naast de deur met daarin een postagentschap.

 

In overleg met de gemeente Borger-Odoorn heeft de daar voorheen gevestigde landbouwer zich bereid verklaard om te verhuizen naar de Exloerdreef waar hij nu nabij de Vrijheidslaan een bloeiende veehouderij heeft. Het te bouwen appartementencomplex was na bekend worden van de plannen in 2019, binnen een maand volgeboekt. En ook voor de bejaardenwoningen gold hetzelfde. Des te meer een teken dat dit de meest geschikte plaats voor zo’n voorziening is gebleken. Ook nu zijn er alweer plannen om ten Oosten van het appartementencomplex in spiegelbeeld eenzelfde complex te bouwen.