Eersteklas kwaliteit, daaraan herkent u het werk van ‘De Hondsrug’ Meesterschilders uit voorheen Valthermond, tegenwoordig gevestigd in Musselkanaal. Een schildersbedrijf voor de Hondsrug en omstreken. Voor kwalitatief hoogwaardig binnen- en buitenschilderwerk, beglazing en wandafwerking voor zowel bedrijven als particulieren.

Wim Nieuwenweg is de meesterschilder van dit bedrijf en sinds 22 jaar een zelfstandig ondernemer. In 2011 vestigde Wim zich in Valthermond en ontstond de nieuwe naam, de Hondsrug Meesterschilders. Het ambachtelijk vak ( meesterschilders ) en wonende op de Hondsrug ( waar de meeste klanten wonen ) was het idee achter deze naam. In Valthermond was Wim, als ook de naam Nieuwenweg, niet onbekend. Zowel Wim als zijn broer Reiny speelden jarenlang bij vv Valthermond en ook Pa Nieuwenweg verdiende daar zijn sporen als leider bij de jongste elftallen. Tot op de dag van vandaag is Wim verbonden aan deze vereniging. Ooit als speler/trainer en nu zelfs als schilder. Een vrijwilliger waar je niet gauw vergeefs een beroep op doet.

De kantine van vvValthermond ziet er gelikt uit en dat is o.a. de verdienste van deze meesterschilder. Sport en sportief – staan bij Wim in hoofdletters geschreven. Van jongs af aan gevoetbald – 1e elftal speler en trainer het komt allemaal voorbij als je met Wim in gesprek komt. Bij SVBO, Titan en Valthermond, een balletje trappen was het mooiste wat er is. Naast het nog actief zijn als interim trainer bij vvValthe, besteed Wim ook veel aandacht aan zijn sportief gezin.

Naast zijn vrouw Hilda, is er zoon Rick- Jan en dochters Anouk en Marit. Beide dochters zijn geen onbekenden in de handbalwereld. Beiden begonnen bij E&O. Dochter Anouk speelt inmiddels op hoog niveau in Duitsland en stond in juni 2018 haar mannetje, met 8 doelpunten op haar naam, in het Nederlands elftal.

Maar terug naar de meesterschilder, die ondertussen 35 jaar schilder is en onlangs zijn 50ste verjaardag vierde met familie en vrienden. Een verjaardag om niet te vergeten met allemaal mensen die hem zo lief zijn. Wim wil best kwijt dat hij voor zijn verjaardag een ruim en goed gevulde mand met inhoud kreeg, maar over de inhoud vermelden we maar niets. Hij heeft er van genoten en daar ging het om.

Sinds een paar maanden is Wim met zijn gezin verhuisd naar Musselkanaal. Ruimte voor het bedrijf was de reden om te verhuizen en met het kunnen betrekken van een herenpand aan de Marktstraat in Musselkanaal ging dit niet met tegenzin. Een prachtig huis met veel bedrijfsruimte geeft weer nieuwe energie. Nog steeds schildert Wim met veel voldoening en samen met zijn hulpje Jari is geen klus te groot, maar zeker ook niet te klein. Ook voor een klein karweitje zijn deze schilders bereikbaar. Mocht u meer willen weten over dit bedrijf, bezoek dan de website. En wilt u contact dan kan dit via 0599 850769. Ook via facebook kunt u meer te weten komen over de Hondsrug meesterschilders.

Een sportief verhaal – kwaliteit en vakmanschap staan bij deze meesterschilder voorop. Interviewer kan dit alleen maar beamen.

Grietje Haak-Warringa