Amerikaanse coleslaw
(voor een flinke schaal vol)
Ingrediënten
500 gr witte kool, fijn gesneden
100 gr wortel, julienne gesneden
1 rode ui, of 1 sjalot
75 ml melk
75 ml karnemelk
135 gram mayonaise
2 eetlepels azijn
2 eetlepels citroensap
50 gr suiker
snufje zout, peper
Meng de melk, karnemelk, mayonaise, azijn, citroensap en suiker door elkaar. Breng het op smaak met zout en peper. Voeg aan deze dressing de witte kool, wortel en ui toe. Goed mengen.
Zet de coleslaw vervolgens minstens een paar uur in de koelkast zodat de dressing goed opgenomen wordt door de groente. Als je tijd hebt, kun je deze coleslaw zelfs het beste een dag van tevoren maken. Je zult merken dat de kool en de wortel dan zachter worden. Maar een paar uur in de koelkast is ook al heerlijk.
Ik heb voor ons zelf de helft van de ingrediënten genomen en daar hadden we ook meer dan genoeg aan met twee personen.
Helga Onrust de Jonge