Een lenterecept

Bleekselderijsalade met druiven en feta

 

Ingrediënten

  • 2 handjes walnoten
  • 4 stengels bleekselderij (in boogjes)
  • 5 komkommer (in blokjes)
  • 125 gram witte druiven (gehalveerd)
  • 1 bosje platte peterselie (grof gehakt)
  • 100 gram feta

 

Voor de dressing

  • 100 milliliter crème fraîche
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 4 eetlepels olijfolie

 

Zo maak je het

Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan en houd apart. Meng de bleekselderij met de komkommer, druiven en peterselie.

Roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar en meng goed met de salade. Schep de salade in potten of kommen. Bestrooi met de walnoten en verkruimel de feta erover.

 

Bereidingstip

Deze salade is perfect om mee te nemen wanneer je gaat picknicken. Op wat minder mooie dagen doet hij het ook erg goed bij de lunch.