Beste Dennis

Het volgend stukje is een open brief aan Dennis Bruintjes, de organisator en pubquizmaster van de pubquiz in de kantine van de voetbalvereniging.

 

Moi Dennis,

Allereerst maar even de beleefdheden uitwisselen. Nog bedankt voor het accepteren van ons team (tennisvereniging Valthermond) tijdens de pubquiz in de kantine van de voetbalvereniging Valthermond. We hebben het erg gezellig gehad. En de avond was niet alleen gezellig. Ook sociaal gezien had de avond zeker nut. We hebben ook nog een boel opgestoken. De bediening, bedienend personeel, consumpties en de mededeelnemers aan jouw vragenspel, het was allemaal meer dan oké. We hebben met wat jaloezie gekeken naar jullie mooi verbouwde etablissement. Maar we zijn allemaal Valthermonders dus de gunfactor is groter dan de afgunst. Jij, als Willem Ruis was goed en duidelijk te verstaan.  Misschien wel iets te duidelijk. De klankkleur was wel even iets minder dan Bono of Freddie Mercury. Maar het was duidelijk. Daarover geen kwaad woord.

Tot zover de beleefdheden. Genoeg ruimte geschapen en gecreëerd voor wat vragen en opmerkingen. De eerste vraag en tegelijk opmerking is: Klopte de puntentelling wel? Was er wel een jury? Was er wel een notaris bij? Wij hebben niemand kunnen herkennen die een beetje op een notaris leek. Maar met wat drankjes in de pokkel wordt ook een notaris misschien wel onherkenbaar. Dus dat kan aan onze aandacht ontsnapt zijn. Hoe kan het toch dat wij slechts vierde zijn geworden? Wij hadden de fine fleur van de tennisvereniging gezonden. Het kan toch niet waar zijn dat wij totaal en compleet naast het podium eindigden? Dat we Edwin Eerenstein met de beker zagen rond lopen kan toch niet anders dan een niet geslaagde grap zijn? Deed Edwin soms de puntentelling? Was hij het enige jurylid?

Dan nog even over de vragenlijst. Hoe je er bij komt om te vragen naar de hoofdstad van Madagaskar is knap gevonden. Onze captain wist die vraag dus daarover hoor je ons niet meer. Wat wel voor gefronste wenkbrauwen zorgde waren de muziekvragen. Wij gingen er van uit dat de vragen over echte muziek zouden gaan. Niet over de hedendaagse rappers, Nederlandstalig  en meer van dat soort modern spul. Graag antwoord hierop. Tot zover de op- en aanmerkingen.

Hopelijk kom ik niet teveel over als een voetballer. Daarmee bedoel ik dat de oorzaak altijd bij een ander ligt, de hand in eigen boezem steken doen we niet natuurlijk. Het is niet de bedoeling om over te komen als iemand die niet tegen zijn verlies kan. Het is bedoeld als opbouwende kritiek en als dit ter harte wordt genomen zijn wij de volgende keer zeker weer van de partij. Met een hartelijke groet sluit ik af.

Cliff