Gegrilde kip met geroosterde kerriekrieltjes en spinaziesalade
Voor 4 personen
500 gr kipfilet, 2 eetl olie, 1 eetl kipkruiden, 1 zak krieltjes (400)
1 theel kerriepoeder, 1 theel paprikapoeder, 20 gr amandelschaafsel, honing mosterd dressing kant en klaar
300 gr spinazie panklaar, 1 rode ui, in dunne ringen.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200° C. Snijd de kipfilets in gelijke stukken en sla ze iets platter.
Meng de helft van de olie met de kipkruiden en bestrijk de kip hiermee.
Schud de krieltjes op een bakplaat om met de kerrie, paprikapoeder en een snufje zout. Meng alles goed met de rest van de olie.
Rooster de krieltjes hoog in de oven in circa 20 minuten knapperig.
Rooster intussen de amandelen in een droge hete koekenpan en laat afkoelen.
Verhit een grillpan en gril hierin de kipfilets om en om in 10-15 minuten gaar, afhankelijk v d dikte. Meng de dressing naar smaak met de spinazie en uienringen en maal wat zout en peper erover. Bestrooi de salade met de amandelen en serveer met de gegrilde kipfilet en kerrie krieltjes.
Eet smakelijk!
Helga Onrust de Jonge