Het recept van de maand

Januari is een maand waar veel mensen graag een gezonde start maken. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een aantal gezonde en lichte maaltijden. Op de site https://jaimyskitchen.nl/ vond ik deze groene asperge salade met kip en feta. Wil je dit gerecht vegetarisch maken? Laat dan de kip weg in het recept, net zo lekker!

 

Deze salade is gemaakt met farro. Farro is een Italiaans graan dat al uit de tijd van de Romeinen komt en wordt gebruikt als een lekkere, gezonde variatie op rijst. Het is een stevige korrel met een nootachtige smaak en een ‘bite’. Farro lijkt veel op spelt en tarwe, maar bevat iets minder gluten.

Ingrediënten (2 personen)

100 gram farro

8 artisjokharten

175 gram groene asperges

100 gram gemengde sla (eikenblad)

1/2 komkommer

feta

1 kipfilet

1/2 bosje dille

oregano

1 citroen

tijm

2 teentjes knoflook

olijfolie

peper en zout

Bereiding

Stap 1: Begin met het schaven van de asperges, dit is een precies werkje. Snij de aspergetips eraf. Deze blancheer je 2 minuten in gezouten water. Met de dunschiller kun je plakjes maken, wees geduldig, het is de moeite waard! Breng de plakjes asperge vervolgens op smaak met gehakte dille, olijfolie, citroen sap een beetje zout en peper.

Stap 2: Kook de farro volgens de aanwijzingen van de verpakking en laat afkoelen.

Stap 3: Haal de zaadlijsten uit de komkommer en snij halve plakjes. Deze mag je bij de asperge toevoegen.

Stap 4: Sla je kipfilet plat, of halveer deze in de dikte. Vervolgens bak je deze in boter met oregano, peper en zout.

Stap 5: Bak de kipfilet en laat even rusten op een plank, voordat je deze in reepjes snijd.

Stap 6: Hak de knoflook en bak deze in wat olijfolie. Voeg direct de gehalveerde artisjokken toe met tijm en citroenrasp.

Stap 7: Wanneer de artisjokken kleur gekregen hebben, kun je het bord opmaken. Eerst wat eikenbladsla, dan de gedresseerde asperge en komkommer. Verdeel wat farro over de groenten, leg de artisjokken aan de zijkant in de rondte samen met de aspergetips. Plaats de kip bovenop en kruimel wat feta er over heen. Genieten!

Marian Servaas