Italiaanse gehaktschotel.

Ingrediënten (4 personen)

450 g mager rundergehakt

1 el gedroogde Italiaanse kruiden

400 g verse Italiaanse roerbakgroente

400 g tomatenblokjes

500 ml halfvolle melk

50 g griesmeel

100 g geraspte belegen kaas

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een koekenpan zonder vet en roerbak hierin het gehakt rul en bruin. Voeg de kruiden, de roerbakgroenten en de tomatenblokjes toe en stoof alles op een middelhoog vuur in ca. 5 min. beetgaar.

Vet een ovenschaal in en schep het gehakt in de ovenschaal. Breng in een pan de melk aan de kook. Strooi het griesmeel al roerend in de pan. Breng alles al roerend aan de kook en kook het griesmeel zachtjes 2 min. Roer de kaas door het griesmeel en breng op smaak met zout.

Schenk het griesmeel over het gehakt. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak het griesmeel in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

Combinatietip:      Lekker met een Italiaanse salade (met pasta).

Variatietip:            Bak voor meer pit 75 g fijngehakte parmaham met een mespunt gemalen chilipoeder mee.

Marian Servaas

www.ah.nl/allerhande