Lamskoteletjes met groene salsa

Nu het warme weer er aan zit te komen, wordt ook de BBQ weer buiten gezet. Het is nu heerlijk om wat langer buiten te eten dan dat je wellicht normaal doet. Dat hoeft geen echte BBQ toestand te zijn, je kunt ook je ‘gewone’ maaltijd op de BBQ klaar maken. Of op buiten op de grillplaat, zoals wij vaak doen wanneer we maar met z’n tweeën zijn.

 

Ingrediënten (voor 4 personen)

1 teen knoflook

1 tl grof zeezout

20 g verse platte peterselie

15 g verse dille

15 g verse basilicum

5 el extra vierge olijfolie

50 g kappertjes

3 bosuien

1 rode peper

1 citroen

4 lamskoteletten

 Bereiding

Doe de knoflook met het zeezout in de vijzel en maal tot puree. Snijd de peterselie, dille en de blaadjes van de basilicum fijn en voeg toe. Vijzel tot een pasta. Doe in een kom. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en meng 4 el olie, de kappertjes en bosui erdoor.

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Voeg toe aan de salsa. Pers de citroen uit. Breng de salsa op smaak met citroensap, peper en eventueel zout.

Zet de BBQ aan of verhit de grillplaat zonder olie of boter. Bestrijk de lamskoteletten met 1 el olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril ze 3 min. en keer halverwege. Serveer met de salsa verde.

Combinatietip

Lekker met gepofte aardappel en een frisse salade met RucolaCress

Om de bereidingstijd te verkorten gaar ik de aardappels altijd even voor. Dan hoeven ze niet zo lang op de BBQ. Boen hiervoor de aardappels schoon en doe ze in een schaaltje met een scheutje water voor 5 minuten op 800 watt of kook ze 10 minuten voor in een pan met ruim water en een snuf zout.

Dep de aardappels daarna droog en smeer ze in met een beetje (olijf)olie en bestrooi met peper en zout.

Pak ze per stuk stevig in aluminiumfolie en pof ze in ca. 10 minuten gaar op de BBQ.

Maak de vulling saus door zure room te mengen met de fijngesneden verse groene groenten, het uitgeperste teentje knoflook en peper en zout naar smaak.

Eet smakelijk!

Marian Servaas

Bron: www.ah.nl