Noedels met pittige kipballetjes
Bereidingstijd 25 minuten
Voor 2 personen:
2 tenen knoflook
150 gr kipgehakt
2 tl chilivlokken
3 el sojasaus
300 gr snijbonen
125 gr (volkoren) noedels
Bereidingswijze:
Pel en pers de knoflooktenen.
Doe het kipgehakt in een kom en voeg de helft van de knoflook, 1 theelepel chilivlokken, 1 eetlepel sojasaus en een snufje zout en peper toe. Meng met je handen alles door elkaar en maak vervolgens kleine balletjes.
Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en doe de kipballetjes erbij en bak in 10 minuten gaar.
Snijd ondertussende de uiteinden van de snijbonen af, en snijd de bonen in stukjes van ongeveer 1 cm.
Doe de snijbonen in een pan met kokend water en kook 8 minuten.
Doe na 4 minuten de noedels bij de bonen. Giet af.
Doe de bonen en de noedels in de koekenpan van de kipballetjes, gevolgd door de rest van de knoflook, 2 eetlepels sojasaus en 1 theelepel chilivlokken. Roer goed door elkaar en bak nog 2 minuten.
Verdeel dit over twee borden. Ik heb er nog een komkommersalade bijgemaakt.
Iets minder pittig? Laat dan de 2e theelepel chilivlokken achterwege.
Helga Onrust de Jonge