Noedels met pittige kipballetjes

Noedels met pittige kipballetjes

 

Bereidingstijd 25 minuten

 

Voor 2 personen:

2 tenen knoflook

150 gr kipgehakt

2 tl chilivlokken

3 el sojasaus

300 gr snijbonen

125 gr (volkoren) noedels

 

Bereidingswijze:

Pel en pers de knoflooktenen.

Doe het kipgehakt in een kom en voeg de helft van de knoflook, 1 theelepel chilivlokken, 1 eetlepel sojasaus en een snufje zout en peper toe. Meng met je handen alles door elkaar en maak vervolgens kleine balletjes.

Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en doe de kipballetjes erbij en bak in 10 minuten gaar.

Snijd ondertussende de uiteinden van de snijbonen af, en snijd de bonen in stukjes van ongeveer 1 cm.

Doe de snijbonen in een pan met kokend water en kook 8 minuten.

Doe na 4 minuten de noedels bij de bonen. Giet af.

Doe de bonen en de noedels in de koekenpan van de kipballetjes, gevolgd door de rest van de knoflook, 2 eetlepels sojasaus en 1 theelepel chilivlokken. Roer goed door elkaar en bak nog 2 minuten.

Verdeel dit over twee borden. Ik heb er nog een komkommersalade bijgemaakt.

Iets minder pittig? Laat dan de 2e theelepel chilivlokken achterwege.

Helga Onrust de Jonge