Risotto met doperwten

Kiek op de Mo(a)nd Valthermond

Ingrediënten (4 personen)

4 eetl boter, 300 gr risottorijst, 1200 ml groentebouillon, 400 gr doperwten, 100 gr Parmezaanse kaas(geraspt), 12 pl rauwe ham

 

Bereiden

  • Verhit de helft van de boter in een koekenpan. Voeg de rijst toe en bak circa 3 minuten, tot de korrels glazig zijn. Voeg vervolgens een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen.
  • Herhaal dit met de bouillon tot de rijst circa 20 min beetgaar is. Voeg na 15 minuten de bevroren doperwten toe.
  • Roer vervolgens de overige boter en Parmezaanse kaas door de risotto en breng op smaak met zout en peper. Serveer met ham.

 

Dit recept liever zonder vlees? Vervang dan de rauwe ham door mozzarella.

Eet smakelijk, en blijf gezond!

Helga Onrust de Jonge