Tenniskiek

Op een mistroostige regendag in maart wordt het weer tijd voor mijn bijdrage aan de onvolprezen Kiek op de Mo(a)nd. Maar we houden de moed er in. Er is voldoende moois om naar uit te kijken. Ook voor de huisgenoten.

Voor Johan de kater, is de katertijd weer aanstaande. Naar alle waarschijnlijkheid komt het mooie weer ook weer in de voorspellingen, Feyenoord waarschijnlijk kampioen, vv Valthermond ook kansrijk. Allemaal dingen waarop ik geen of heel weinig invloed op heb. Maar wel leuk zijn. Ook het tennisseizoen staat eindelijk weer voor de deur. En vol ongeduld staan we op de deur te kloppen. Daar heb ik wel enige invloed.

De bestuurlijke dingen liggen achter ons (en zoals een goed bestuur betaamd, liggen ze ook weer voor ons). Op moment van lezen zijn we al weer druk bezig in het seizoen. Trouwens, u bent welkom bij de vereniging, voor ik het vergeet. In de wintermaanden staat de tennis op een laag pitje. Dat heeft ook voordelen. Het wordt geen gewoonte. Effe afkicken. Na de jaarwisseling komt de zin en motivatie als verfrissend binnen. In februari gaat het kriebelen, en gaan we zoeken naar de mogelijkheden om te tennissen.

Gelukkig zijn er toernooien in de buurt die te spelen zijn. En waar we ons niet hoeven te schamen voor ons niveau. Toernooi gevonden in Nieuw Buinen. Mijn Brother in crime, Gerhard Sandker, gepolst. Gezamenlijk ten strijde trekken in de edele tennissport. En op naar de tennisbaan in Nieuw Buinen. Je kon inschrijven voor alle disciplines die de tennissport kent. Tegenwoordig moet alles kunnen. Dus voelde me op de dag van inschrijving erg vrouwelijk. Je hebt van die dagen. Dus maar inschrijven in het gemengd dubbel. Moet toch kunnen. Volgens de progressieve dominees telt alleen het gevoel. Maar gelukkig was de tennisvereniging Nieuw Buinen nog heerlijk ouderwets en werden we zonder pardon in de arena van het herendubbel geplaatst.

Had ik al geschreven dat we u graag verwelkomen als lid bij de TC Valthermond? Mijn voorbereiding bestond aan het bezoeken van het U2 feest in Onstwedde. Voor de noodzakelijke ontspanning. Leuk al die U2 nummers. Wel het duurste wc bezoek ooit, € 3,75 voor een enkel plasje. Doet verder niet ter zake. Moest dat even kwijt. Dus des zondags op naar het sportpark in ‘Buunermond’. De eerst indruk was dat het een mooi sportpark is. De tweede indruk was dat de gemeente dit tennispark waarschijnlijk een grotere prioriteit geeft dan ons tennispark. Ons tennispark waar we dik tevreden mee zijn. EN waar we u graag verwelkomen bij de tennis.

Cliff