Vakantie

Tussen alle kerstdrukte door ook nog even mijn verplichting aan de Kiek op de Mo(a)nd voldoen. Het is druk bij de posterijen. Ook bij ons op het sorteercentrum genoeg ruimte voor wat nieuwe collega’s. Dus als er een lezer is die voor een habbekrats,  voor dag en dauw in Assen  eens lekker in de post wil rondsnuffelen, het kan….

Bij binnenkomst een bult post en weinig collega’s. Maar zo drijven de echte postmensen wel boven. We zijn aan het werk! Wij hebben geen tijd om eerst eens tien minuten te gaan overleggen met wie we wel willen samenwerken en met wie niet. Maar onze regering heeft/had daar alle tijd voor. Er was ook weinig aan de hand. Geen corona, geen toeslagenschandaal, geen aardbevingsschade, geen geloofwaardigheidsprobleem. Je hoort mij niet zeggen dat ze hun best niet doen maar ze hadden hun tijd had beter kunnen  besteden.

De voorbereiding op de drukke kerstperiode was voor mij ideaal. Twee weken vakantie. De bedoeling was om de vakantie zo te besteden waarvoor vakantie bedoeld is. Weinig tot niets doen. Zeker niet ver van huis gaan. Naast de gebruikelijke huishoudelijke dingen was het enige agendapunt het installeren van een kattenluik. Met de stijgende gasprijzen hebben de katten vast wel begrip voor de gesloten deuren. Mijn eigen onhandigheid kennende, even een professionele hulpbron gezocht. En dan ziet het er achterna zo simpel uit dat ik denk  dat had ik zelf ook kunnen doen. Maar die vergissing maak je geen acht keer.

Voor de katten was het wel even wennen. De twee dames waren er snel aan gewend. Bij de kater duurde het iets langer. Dagenlang stond hij verbaasd te kijken. Voor Johan (de kater) was het net een goocheltruck van Hans Klok. De verdwijnende dames. Verder  veel koffie gedronken bij sportschool Traction, veel gesprekken gevoerd. En iedere keer bracht Michel naar voren dat ik iets meer moest doen met mijn vakantie dan alleen uitslapen. Alsof ik een storend element was in de sportschool.

Dus maar een dagje Wildlands geboekt. Was ik nog niet geweest. Was best de moeite waard. Of het de prijs waard was is een andere vraag. Maar het was best toeven. Wel een boel geleerd over de beestenboel. Dat was allemaal theorie. Dan  de werkelijkheid in de dierentuin. Bij de natuurfilms op de tv krijg je medelijden met zebra’s en andere dieren die worden genuttigd door de koning van de jungle. Maar hier nemen ze wraak. Het is voor de leeuwen niet mogelijk een uitstapje op de savanne. Er zit een behoorlijke sloot tussen. Al die zebra’s paraderen voor hun langs. En ze zien al dat lekkers binnen handbereik. En de leeuwen  kunnen er niet bij. Alsof de zebra’s  het er om doen.

Cliff