Voetbalclub

Kiek op de Mo(a)nd Valthermond

Dit keer een foto van een voetbalclub uit Valthermond. Het is een oude foto met spelers uit Valthermond. Wie kent ze nog? Bij de (oudere) spelers van vv Valthermond zal er bij het zien van deze foto een lampje moeten gaan branden…

Laat het even weten, bij voorbaat dank.

 

Oplossing van de foto uit de Kiek van augustus 2020 (foto van onbekende mensen)

Fijn dat we nu weten wie de familie is die hier op de foto staan. Het gaat om de familie Hebels. Zij hebben aan het Noorderdiep 119 gewoond.

Kiek op de Mo(a)nd Valthermond

Op de achterste rij staan v.l.n.r. Berend Hebels, naast hem zijn vader Hendrik Hebels en zijn moeder Berendina Haak. De man met snor is Jan Hebels met naast hem Harm Hebels.

Hendrik, Jan en Harm zijn broers.

Op de onderste rij zitten Ida Hebels, ook een dochter van Hendrik Hebels en Berendina Haak. Daarnaast zit waarschijnlijk  de vader van Hendrik Hebels, Berend Hebels en zijn vrouw Cornelia Busscher.

Nadere gegevens volgen nog.

 Oplossing van de foto uit de Kiek van juni 2020

Deze foto is gemaakt omstreeks 1940. Op de foto staan kinderen van School 87.

Op de voorgrond met wit gebloemd jurkje staat Aaltje Brouwer-Meems. Aaltje wist nog alle namen van haar toenmalige klasgenootjes, waarvoor dank.

Links van haar staan:

  1. Goiske Krol 3. Grietje Postema (kleine meisje) 4. Aaltje Popken (dochter van Jan Popken waar veel mensen hun schaatsen lieten slijpen) 5. Rikie Haak (dochter van marktkoopman) 6. Johan de Vries (zoon van Elias de Vries ) 7. Adolf de Jonge (zoon van Lammert de Jonge en buurjongen van Johan de Vries) 8. Appie Lutje (bijna onzichtbaar) 9. Geert Kloppenburg 10. Harm Hulshof 11. Roelie de Vos.

Alle kinderen staan onder toezicht van meester Jellema.