Winter, koalde vouten en handen
de verwarming mout op hogere standen.
De wind is guur en koald
de stroaten wit van´t zoalt.
Het is tied veur winterkost!
stamppot mous met´n gehakboale of rookworst.
Zuurkool met spekkies en gehakt
of met´n karbonoadje in croma bakt.
Dreugebonen met vlees en worst
is´n goud medicien veur koalde en vorst.
En veuroal hutspot nait te vergeten
man man, wat lekker eten.
Mor ook andivie met siepels en spek
als ik d´r aan denk, krieg al trek!
Ook snert, wat de maisten lekker vinden
mor ja, de gevolgen binnen aanderdoags, veul winden.
Och, woar je ook binnen of wat je ook eten?
ain ding mout je nóóit vergeten!
Eet met moate en gevarieerd
dan is´t eten van winterkost, zeker nait verkeerd.
Winterkost, om van te wottertanden
goud veur koalde vouten en handen.
Jan H.Ottens