Zwolse stoofpot met zoete aardappelfriet
Bereidingstijd: voorbereiding +/- 15 minuten + 7 uur in de slowcooker
Wat heb je nodig? (4 personen)
- +/- een kilo rundvlees (riblappen)
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels appelstroop
- 1 theelepel uienpoeder
- 2 theelepels zout
- 2 theelepels peper
- bloem
- 2 eetlepels Zwolsche stoofkruiden
Bereiding
Snijd het vlees en de uien in grove stukken. Smelt wat roomboter in de pan, haal het vlees even om en om door de bloem en bak het samen met de uien kort aan.
Schep het vervolgens in de slowcooker.
Voeg de knoflook, de kruiden en de appelstroop toe en zet de slowcooker +/- 7 uur aan op LOW.
Er gaat geen extra vocht in de slowcooker!
Na 7 uur haal je de deksel eraf en roer je het goed door. Bij mij viel het vlees direct uit elkaar, zo mals was het. Zet de slowcooker even op high en laat de deksel eraf, op die manier zorg je ervoor dat het vlees zal binden. Ik heb er zelf ook nog 2 eetlepels bloem aan toegevoegd voor extra binding. Bepaal zelf even of je dit nodig vindt of niet.
De zoete aardappel friet maakte ik klaar in de airfryer (gewoon Aviko zoete aardappel friet uit het vrieszak, lekker makkelijk!) En de combi was heerlijk! Het zoete van de frietjes met het kruidige super malse rundvlees was echt een schot in de roos.
Dit recept kun je ook heel goed bereiden op gas. Dan voeg je er 6 dl runderbouillon toe, en laat het 3 à 4 uur op het gas staan. Wel af en toe roeren. Eet smakelijk!