Kruidkoek

KIek op de Mo(a)nd Valthermond

Vaak zien mensen op tegen het zelf maken van een cake….

Dit keer geen cake, maar een kruidkoek. Een simpel recept dat niet kan mislukken!

Je kunt de kruidkoek zo maken, maar je kunt er ook gember en/of rozijnen doorheen doen. Het is maar waar je van houdt.

 

Ingrediënten

250 gram zelfrijzend bakmeel, 100 gram boter, 200 gram donkerbruine basterdsuiker, 1 ½  dl melk, 8 flinke theelepels koek- of speculaaskruiden, 1 ei, zout

Eventueel gember en/of rozijnen

 

Bereiden

  • Roer de droge ingrediënten door elkaar
  • Laat de boter in een steelpan op het vuur langzaam smelten. Niet bruin laten worden!
  • Voeg de melk toe aan de gesmolten boter
  • Voeg het boter/melk mengsel toe aan de droge ingrediënten
  • Voeg het ei toe, even goed kloppen
  • Eventueel gember en rozijnen toevoegen
  • Giet het deeg in een ingevette cakevorm
  • Zet de (voorverwarmde) oven op 170 graden
  • Bak de kruidkoek in 5 à 6 kwartier.

 

Een kruidkoek is iets ‘natter’ en steviger dan een cake.

Marian Servaas