Het aspergeseizoen is bijna voorbij. Nog net op tijd voor dit recept! Nu niet zoals gebruikelijk met ei, kaas en ham, maar met ui, komkommer en geitenkaas.
Ingrediënten (2 personen)
2 varkenshaasjes, 500 gram asperges, 2 aardappels, 1 rode ui, 1 halve komkommer, 1 ei, vloeibare boter, olijfolie, peper, herbes de provence, hollandse geitenkaas geraspt.
Voorbereiding
Asperges schillen, 2 aardappels raspen en ei klutsen en in een schaaltje doen en hier de aardappels doorheen mengen en kruiden met herbes de provence, 1 rode ui kleinsnijden, komkommer in stukjes snijden.
Bereidingswijze
- Kook de asperges in 5 minuten gaar, laat ze daarna 10 minuten in kookvocht in de pan nagaren.
- Bak de varkenshaasjes in boter of olijfolie aan en laat ze langzaam gaar worden in zo’n 7 minuten.
- Bak dan de rode ui en komkommer mee in dezelfde pan. Laat het lekker bij elkaar bakken.
- Bak ondertussen het aardappel-ei mengsel in hete boter of olijfolie aan en laat het lekker bruin worden.
- Giet er een flinke scheut riesling bij en laat het vocht inkoken.
- Als laatste flink wat geraspte kaas er door mengen en laten binden.
Een glaasje Riesling smaakt hier prima bij!
Marian Servaas