Griekse hartige taart
Een hartige Griekse taart waarvan je zeker een tweede stuk wilt! Met verse spinazie, feta, olijven en pistachenoten. Het eier- crème fraîchemengsel geeft samen met de spekjes het geheel een romige touch. Garneer met nog meer gehakte olijven en pistachenootjes en geniet!
Ingrediënten (voor 4 personen)
7 bladerdeeg plakjes (diepvries)
500 g spinazie gewassen
2 uien
250 g feta
250 g spekreepjes
100 g groene olijven
100 g pistachenoten ongezouten
4 scharreleieren
200 g crème fraîche
Bereiding
- Vet de bakvorm in en bekleed deze met het (blader)deeg. Wok de spinazie 5 minuten en laat deze vervolgens in een vergiet goed uitlekken (zet er eventueel iets zwaars bovenop). Hak ongeveer 2/3 deel van de olijven en 2/3 deel van de gepelde pistachenootjes (de rest hou je achter voor de garnering). Klop de eieren en de crème fraîche door elkaar en voeg een beetje peper uit de molen toe (geen zout toevoegen want de feta en de spekreepjes zijn al zout genoeg).
- Bak de spekreepjes met de uien en voeg hieraan de gehakte olijven en pistachenootjes toe. Voeg de uitgelekte spinazie toe. Doe dit mengsel in de bakvorm.
- Verkruimel de feta eroverheen en giet het eier/creme fraiche mengsel eroverheen.
- Garneer met de achtergehouden olijven en pistachenootjes. Bak de taart ongeveer 45 minuten in een oven op 180 graden.
- Je kunt de gebakken taart nog opfleuren met enkele plukjes peterselie.
Marian Servaas
Bron: www.jumbo.nl