Binnenstebuiten

Kiek op de Mo(a)nd Valthermond

Bijzonder? Verrassend? Dit is wat uw interviewer dacht bij binnenkomst in het bedrijf van Alien Nauta. Maar u als inwoner van Valthermond kende dit bedrijfje natuurlijk al lang. In 2005 kwam Alien samen met echtgenoot Rik in Valthermond wonen. Vanuit Amsterdam en Kamperveen zochten zij een stekkie voor hen samen. En die keuze kwam uit op Zuiderdiep 140 in Valthermond. Ruimte voor de bezigheden van beiden en betaalbaar! Dat haar moeder een Friezin is en vader een Drent is een bijkomstigheid.

 

Naast regulier werk in een zaak voor ijzerwaren, had Alien in Amsterdam een eigen bedrijfje in stofferen. Wat werk betrof reisde Alien de eerste periode nog op en neer naar Amsterdam. Een behoorlijke energie slurpende periode. Naast het wekelijks forenzen tussen Valthermond en Amsterdam was er ook nog de nodige verbouwing in het huis die energie kostte. Vandaar de keuze, werk op kortere afstand zoeken. Dit lukte binnen het UMCG in de eigen stoffeerderij van de technische dienst in Groningen. Het huis werd opgeknapt en Alien settelde zich samen met haar Rik in Valthermond.

 

Ruimte genoeg. Ook bedrijfsruimte was er voldoende en het bestaande eigen bedrijfje in stofferen kon voortgezet worden. Alien kreeg een eigen ruimte binnen de bestaande loods naast het woonhuis. En toen bleek Alien op haar 42e zwanger. Een cadeautje! Een dochter, Caron. Helaas naast het werk in Groningen en de verzorging van hun dochter kwam het bedrijfje niet voldoende van de grond. In 2010 werd dan ook de keuze gemaakt om ’thuismoeder’ te willen zijn. Caron ging naar de basisschool en mede daardoor kon er meer tijd worden geïnvesteerd in haar eigen bedrijf. Aangezien Alien de ‘School voor Mode en Kleding’ heeft gevolgd in Utrecht is het maken en verstellen van kleding ook geen probleem. Naast het stofferen van meubels is het een welkome uitdaging om van niets iets te maken.

 

Met het realiseren van wensen van de klant probeert Alien zichtbaar te maken wat de klant in gedachten heeft. Dit mondde tot nu toe uit in o.a. samenwerkingsprojecten van ontwerpers/meubelmakers, tractorzadels/dekkleed van boot en/of aanhanger bekleden of repareren, eetkamerstoelen voorzien van nieuwe zitting en/of stof tot design stoelen bekleden. Met als motto: met de klant meedenken. Naast en in haar werk vindt zij het sociaal gebeuren heel belangrijk. Zorgen voor elkaar is een drijfveer. Mede daardoor is ook pleegzorg hen niet vreemd. Sinds 2014 zorgen Alien en Rik ook voor Dylan die inmiddels naar de obs in Valthermond gaat. Vanwege de schooltijden van de basisschool is het bedrijf dan ook in principe op deze tijden geopend (En op afspraak).

 

Zij wil u dan ook graag uitnodigen via dit medium: Heeft u meubels te stofferen of te herstellen, materiaal of stof nodig of vrijblijvend advies bel of kom eens langs bij BINNENSTEBUITEN.

Alien ‘zorgt’ voor uw meubels in Valthermond en omstreken op een bijzondere verrassende manier.

Grietje Haak-Warringa

Meer info:  Alien Nauta.

                  Zuiderdiep 140, 06 17310555

                  www.aliennauta.nl