Bitterkoekjespudding

Deze heerlijke bitterkoekjespudding is leuk om zelf te maken. Lekker voor een koude winterdag.

 

Ingrediënten:

6 blaadjes gelatine (10 g)

80 ml water

4 eidooiers

1 ei

100 g suiker

100 ml marsala, koud

100 g bitterkoekjes, fijngehakt

500 ml slagroom

 

Bereiding:

  • Leg de blaadjes gelatine in het water in een pannetje en laat even staan.
  • Klop de eidooiers, het ei en 50 gram suiker los in een pan op een zeer laag vuur en haal dan de pan weer van het vuur. Verwarm de gelatine op een laag vuur tot ze is opgelost (laat zeker niet koken).
  • Giet de gelatine door het eimengsel en roer het goed door. Meng nu ook de marsala en de bitterkoekjes erdoor en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop de slagroom samen met de overige 50 gram suiker totdat het lobbig is. Spatel de room rustig door het bitterkoekjesmengsel.
  • Spoel de puddingvorm met koud water om en droog deze niet af. Giet het mengsel in de vorm en dek het af met huishoudfolie.
  • Laat het liefst een dag in de koelkast staan, zodat de pudding mooi op kan stijven en de smaken in kunnen trekken.
  • Houd de vorm voor het serveren even kort onder de warme kraan (of zet hem in een bak gevuld met warm water) en draai hem om op een mooi groot bord.
  • Versier de pudding met wat extra fijngehakte bitterkoekjes.

Marian Servaas