Gewoon zo ist!

Kiek op de Mo(a)nd

R.T.O. Autoservice op de hoek Zuiderdiep/Mondenweg. Op de plek die voorheen door de inwoners van Valthermond ‘bakkers loane’ werd genoemd. Daar waar al enige bedrijven gestart zijn. Een markant plekje, waar het oog van menig automobilist op het bedrijf valt. Ruim 200 auto’s op voorraad die duidelijk opvallen zo langs de kant van de weg. In alle kleuren, merken en groottes.

Patrick Gort is de trotse eigenaar van dit bedrijf. Samen met, vooral, oud kameraden en bovendien allemaal inwoners uit Valthermond en omgeving runt hij autobedrijf R.T.O. Autoservice. Patrick werkt hiermee vooral aan werkgelegenheid in en om het dorp. Met negen personeelsleden weten zij de service op peil te brengen en bovendien hoog te houden. Zonder dat Patrick het beseft mag de gemeente Borger-Odoorn wel heel trots zijn op deze zelfstandige ondernemer.

Aan de 12e laan in Valthermond werd een monteur(tje) geboren. Ofschoon alle opleidingen nou niet gelijk die kant op wezen zat het knutselen aan motoren er al vroeg in. Om te beginnen ging Patrick naar School Oost, waar de basis werd gelegd voor een grote vriendenkring. Daarna een opleiding aan Comenius in Musselkanaal, Noorderpoort in Stadskanaal en vervolgens naar het Drenthe College in Emmen. De opleiding metaal en electro was de keuze. Deze keuze werd vooral gemaakt vanwege de uitdaging constructie- en machinebouw. Het begon allemaal in de schuur met het repareren van scooters, motoren en quads. In 2006 durfde Patrick (toen 23 jaar oud) het aan, om naast het werken bij autobedrijf van der Heide, te starten met zijn eigen bedrijfje: reparatie, tuning en onderhoud van scooters. Drie dagen per week werkte Patrick als werknemer bij autobedrijf van der Heide en naast reparatie werden ook garagedeuren geplaatst.

In 2011 startte R.T.O. Autoservice, het bedrijf van Patrick Gort, volledig met zo’n 30 auto’s aan het Noorderdiep. Maar toen in 2013 de handel in de schuur de spuigaten uitliep werd er een bedrijfspand in de Kavelingen gehuurd. Ook dit bleek niet onverdienstelijk te zijn en in 2016 durfde Patrick het aan om zijn bedrijf onder te brengen op de hoek Zuiderdiep/Mondenweg. Het Gezin Gort (Patrick, vriendin Margriet en kids Milan en Dyon) konden bij het bedrijf gaan wonen. Voor Patrick betekent dit ‘dit ist’. Een overzichtelijk bedrijf waar hij samen met vaste collega’s (vrienden) zijn hart in heeft gestopt. Het hoeft niet groter, breder of ruimer. Gewoon ‘zo ist’!

Autobedrijf R.T.O. Autoservice, RDW erkend en een officieel leerbedrijf. Mocht u zich nu afvragen waar de letters R.T.O. voor staan? Reparatie, Tuning en Onderhoud. Voor verdere informatie kunt u de website, www.rtoautoservice.nl bezoeken. Volgens de interviewer een overzichtelijke website waar de keuze voor een tweedehands auto groot is. Patrick Gort heeft als motto ‘inspelen op de behoefte van de klant’! Dit ist.

Grietje Haak-Warringa