Ingrediënten (4 personen)
450 g mager rundergehakt
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
400 g verse Italiaanse roerbakgroente
400 g tomatenblokjes
500 ml halfvolle melk
50 g griesmeel
100 g geraspte belegen kaas
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een koekenpan zonder vet en roerbak hierin het gehakt rul en bruin. Voeg de kruiden, de roerbakgroenten en de tomatenblokjes toe en stoof alles op een middelhoog vuur in ca. 5 min. beetgaar.
Vet een ovenschaal in en schep het gehakt in de ovenschaal. Breng in een pan de melk aan de kook. Strooi het griesmeel al roerend in de pan. Breng alles al roerend aan de kook en kook het griesmeel zachtjes 2 min. Roer de kaas door het griesmeel en breng op smaak met zout.
Schenk het griesmeel over het gehakt. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak het griesmeel in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Combinatietip: Lekker met een Italiaanse salade (met pasta).
Variatietip: Bak voor meer pit 75 g fijngehakte parmaham met een mespunt gemalen chilipoeder mee.
Marian Servaas
www.ah.nl/allerhande