Varkenshaas in een geitenkaas-rieslingsausje

Het aspergeseizoen is bijna voorbij. Nog net op tijd voor dit recept! Nu niet zoals gebruikelijk met ei, kaas en ham, maar met ui, komkommer en geitenkaas.

Ingrediënten (2 personen)

2 varkenshaasjes, 500 gram asperges, 2 aardappels, 1 rode ui, 1 halve komkommer, 1 ei, vloeibare boter, olijfolie, peper, herbes de provence, hollandse geitenkaas geraspt.

Voorbereiding

Asperges schillen, 2 aardappels raspen en ei klutsen en in een schaaltje doen en hier de aardappels doorheen mengen en kruiden met herbes de provence, 1 rode ui kleinsnijden, komkommer in stukjes snijden.

Bereidingswijze

  • Kook de asperges in 5 minuten gaar, laat ze daarna 10 minuten in kookvocht in de pan nagaren.
  • Bak de varkenshaasjes in boter of olijfolie aan en laat ze langzaam gaar worden in zo’n 7 minuten.
  • Bak dan de rode ui en komkommer mee in dezelfde pan. Laat het lekker bij elkaar bakken.
  • Bak ondertussen het aardappel-ei mengsel in hete boter of olijfolie aan en laat het lekker bruin worden.
  • Giet er een flinke scheut riesling bij en laat het vocht inkoken.
  • Als laatste flink wat geraspte kaas er door mengen en laten binden.

 

Een glaasje Riesling smaakt hier prima bij!

Marian Servaas