Voor het betere beveiligingswerk

Als ’s morgens, heel vroeg om vier uur, de wekker gaat, heb ik best wat moeite om op te staan. Ook wel een beetje medelijden met mezelf. Dan ben ik niet zo bezig met de wereld- of plaatselijke problemen. Maar het kan altijd erger. Arme Bert Barelds moest de wekker nog een uurtje eerder laten aflopen. Voor een ritje naar Eindhoven stond alles gereed. Wekker en ontbijt. Het stukkie gaat meer over Bert.

Laat ik Bert even voorstellen. Bert woont in ons Valthermond. Bert is getrouwd. Bert is (voor zover ik weet) een trouw echtgenoot. Ook in de vaderrol doet Bert zijn best. Een hobby van Bert is ballonvaren. Bert toert en werkt o.a. in Valthermond. Bert is glazenwasser. Ik mocht het verhaal delen met de lezers. Het mocht geen reclame worden voor zijn glazenwasserij. Dan maar reclame voor zijn beveiligingswerk.

Nou heb ik best wat moeite met het wakker worden. Daar had Bert de bewuste dag geen moeite mee. Een probaat middel om goed wakker te worden is het betrappen van een inbreker. Het middel heeft ook wat nadelen, geef ik toe. Toen Bert richting zijn bedrijfswagen ging was er al iemand ingestapt. Niet om de auto te wassen. Niet voor een taxiritje. Meneer was druk bezig. De portemonnee was al geïnspecteerd en leeg. En toen kwam Bert. Bert zijn verschijning kwam niet als een verrassing. Tot een goed gesprek kwam het niet. Bert zijn Arabisch was niet up to date. Het verdwijnen van ons mooi dialect is meer dan jammer. Maar de PVV vrees dat we allemaal Arabisch moeten leren lijkt mij ook niet reëel. Dus de taal was een probleem.

De Groen Links oplossing, het voorlezen van een gedicht, viel dus af. Praten viel dus af. Tijd voor een andere oplossing. Bert is nog wat van de oude stempel. Normen en waarden. Komt op voor zijn have. Dat was wel jammer voor de ongenode gast. Voor Bert zijn gast het door had, had de illegale kostganger de auto met enige dwang verlaten. En belandde hardhandig op de grond. Het geschreeuw had de rest van de familie gealarmeerd. Hulp was onderweg. Het werd een familiedingetje. Samen met zoon werd de man overmeesterd. Dat was geen pretje. Zijn geur was een mengeling van scherpe kruiden, onbekende luchtjes, zweet en ongewassen kledij. Meta druk aan de telefoon. Binnen de kortste keren was de politie ter plaatse. Meneer afgevoerd. En hier stopt het verhaal. Om Kamervragen te vermijden zullen we niet veel vertellen over de afhandeling.

Dus voor het betere beveiligingswerk……….

Clif