Risotto met doperwten

Kiek op de Mo(a)nd Valthermond

Ingrediënten (4 personen) 4 eetl boter, 300 gr risottorijst, 1200 ml groentebouillon, 400 gr doperwten, 100 gr Parmezaanse kaas(geraspt), 12 pl rauwe ham   Bereiden Verhit de helft van de boter in een koekenpan. Voeg de rijst toe en bak circa 3 minuten, tot de korrels glazig zijn. Voeg vervolgens een scheut bouillon toe en […]

Kruidig gehaktbrood met stampootje prei en cranberrychutney

Kiek op de Mo(a)nd Valthermond

Benodigdheden voor 4 personen 1 ui, krulpeterselie 10 gr, nootmuskaat, 1 kg kruimige aardappelen, 800 gr prei, 400 gr gemengd gehakt, 2 eieren, 100 gr panko paneermeel, 1 liter groentebouillon, 5 gr roomboter, scheutje melk, mosterd, peper en zout naar smaak.   Bereiding Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui zeer fijn […]

Kerriekip met chinese kool (Voor 2 personen)

Kiek op de Mo(a)nd

Ingrediënten 150 gr zilvervliesrijst 1 ui 2 tn knoflook olijfolie 150 gr kipfilet peper, zout 2 tl kerriepoeder 1/2 chinese kool 200 ml kokosmelk   Bereiding Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel de ui en snijd hem in halve ringen. […]

Pikante boerenkool met salami en paprika (Voor 4 personen)

Ingrediënten 450 gr voorgekookte minikrieltjes 125 gr salami (dikke plakken, in blokjes) 400 gr panklare boerenkool 2 uien in ringen 2 rode paprika’s in blokjes 2 tenen knoflook 3 el olijfolie 1 dl vleesbouillon (tablet)   Bereiding Verhit de olijfolie in een wok. Bak de uienringen, de knoflook en de paprikablokjes 3 min in hete […]

Kipquiche met paksoi en kokosmelk

Hoofdgerecht Kipquiche met paksoi en kokosmelk , 20 min (35/40 min oventijd, 4 personen   Benodigdheden 5 plakjes bladerdeeg(diepvries) ontdooid + 2 el zonnebloemolie + 320/350 gr kipfilet in blokjes, 1 paksoi in reepjes, 1 rode paprika in ringen, 5 eieren, 200 ml kokosmelk, 50 gr geraspte jonge kaas, 2 el seroendeng (geraspte kokos met  […]

Pastinaaksoep met tijm en pancettakruim

Kiek op de Mo(a)nd

  Pastinaaksoep met tijm en pancettakruim 4 personen, voorgerecht   Benodigdheden 400 gr pastinaak, 1 ui, 1 teen knoflook, 4 takjes tijm, 2 el (olijf) olie, 1 tl gemalen komjn, 1 groentebouillontablet met natuurlijke ingredienten, 80 gr Pancetta of ontbijtspek, 1/2 bakje creme fraiche (bakje 25 gr) en een staafmixer.   Bereiding Schil de pastinaak […]

Kerstrecept

In deze Kiek een paar recepten voor het Kerstmenu. Het is leuk om gezamenlijk met de familie de inkopen te doen om daarna dit menu samen te gaan maken op één van de kerstdagen. Zelf heb ik dit menu twee jaar geleden met mijn familie gemaakt, ik heb er toen twee rollades bij gemaakt. Maar […]

Noedels met pittige kipballetjes

Noedels met pittige kipballetjes   Bereidingstijd 25 minuten   Voor 2 personen: 2 tenen knoflook 150 gr kipgehakt 2 tl chilivlokken 3 el sojasaus 300 gr snijbonen 125 gr (volkoren) noedels   Bereidingswijze: Pel en pers de knoflooktenen. Doe het kipgehakt in een kom en voeg de helft van de knoflook, 1 theelepel chilivlokken, 1 […]

Stampot Roergebakken spruitjes met Oosterese speklappen

Kiek op de mond Valthermond

Stamppot roergebakken spruitjes met oosterse speklapjes Nodig voor 4 personen: 4 speklapjes 1 el honing 2 el sojasaus zout en peper, 600 gr spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd 1 kg kruimige aardappels 1 el zonnebloemolie 1 pakje boemboe goreng 75 ml volle melk 25 gr boter. Bereiding: 1. Doe de speklapjes in een kom met honing […]

Gegrilde kip met geroosterde kerriekrieltjes en spinaziesalade

Gegrilde kip met geroosterde kerriekrieltjes en spinaziesalade Voor 4 personen   500 gr kipfilet, 2 eetl olie, 1 eetl kipkruiden, 1 zak krieltjes (400) 1 theel kerriepoeder, 1 theel paprikapoeder, 20 gr amandelschaafsel, honing mosterd dressing kant en klaar 300 gr spinazie panklaar, 1 rode ui, in dunne ringen.   Bereiden Verwarm de oven voor […]